Sounds of Silence

A European Harmonising Project

"We know what we are, but know not what we may be." - William Shakespeare

What can silence tell us about ourselves? Has the sound frequency of music anything to do with the reality we face? What does it take to become fully harmonized with the citizens of our continents? The new harmonic pianotuning presented by Sounds of Silence, is based on the recently created 12-based 'Krystal' tuning. Experience the amazing sounds brought to you by professional musicians deliberately using two classic Erard grand pianos from around 1870.

Welcome to Sounds of Silence

La Voce Divina krijgt nieuwe naam: Sounds of Silence

Geïnspireerd door Simon and Garfunkel, die met hun lied Sound of Silence opriepen om niet je mond te houden en het valse licht na te streven. Ga voor je eigen licht. Het hart, ons ge-weten, dat zich in waarheid wenst te uiten, te spreken, te handelen en te zijn.

If I could do magic... Love would reveal Itself as The Truth and The Truth would reveal Itself in Love.
— Gert Kramer

Mike del Ferro

Mike del Ferro speelt in Divine 9 stemming - september 2014

Op 28 September jl heb k een solo concert gespeeld in het Beauforthuis te Austerlitz op een schitterende Fazioli vleugel in Divine 9 stemming. 

Ik moest - al jaren gewend en voorgeprogrammeerd door de gelijkzwevende stemming - behoorlijk wennen, daarbij heb ik ook absoluut gehoor. Maar nadat ik een tijdje op de vleugel speelde ontdekte ik schitterende, natuurlijke, klanken, vooral in bepaalde toonsoorten. Dit is ook logisch omdat door deze - in feite natuurlijke stemming - bepaalde intervallen anders klinken in andere toonsoorten. 

Ook was de reactie van het publiek, waarvan ik de indruk had dat het grootste deel van de bezoekers niet muzikaal geschoold waren, zeer bijzonder. Vooral toen ik op het einde een bekend stuk op een "gewone" vleugel ter vergelijking speelde, ervaarde het publiek de Divine 9 stemming als mooier, "de muziek komt meer binnen". Dit zegt uiteraard een hoop. 

Ik vind het in ieder geval een prachtig project! 

Mike. (Mike del Ferro)

“Everything is energy and that's all there is to it. Match the frequency of the reality you want and you cannot help but get that reality. It can be no other way. This is not philosophy. This is physics.”  – Bashar.  Read more...