Sounds of Silence

A European Harmonising Project

"We know what we are, but know not what we may be." - William Shakespeare

What can silence tell us about ourselves? Has the sound frequency of music anything to do with the reality we face? What does it take to become fully harmonized with the citizens of our continents? The new harmonic pianotuning presented by Sounds of Silence, is based on the recently created 12-based 'Krystal' tuning. Experience the amazing sounds brought to you by professional musicians deliberately using two classic Erard grand pianos from around 1870.

Welcome to Sounds of Silence

Ervaringen met D9

"Mijn partner en ik kijken met verbazing en enthousiasme terug op de kennismaking met Divine 9 Music. Met name de uitvoering van (een deel van) Canto Ostinato heeft grote indruk gemaakt. We willen dan ook graag op de hoogte blijven van jullie streven om dit werk integraal uitgevoerd te krijgen. We melden ons bij deze als toegewijde luisteraars. Fantastisch om te merken dat de inspiratie langs deze weg een vorm vindt die verstaanbaar is voor 'de wereld', mainstream...

[28 maart 2013: Canto Ostinato] "Ik wist dat de tonen tijdens dit concert zouden trillen op de goddelijke frequentie. Dus toen de gelegenheid zich voordeed om onder de piano te gaan liggen heb ik dat gedaan, zo kon de trilling nog meer doordringen. En het was inderdaad goddelijk! Niet alleen de muziek, maar ook de ervaring zelf. Ik werd meegenomen, naar het hier en nu, terug naar mezelf. De emoties kwamen, de vreugde, het ervaren van eenwording, alsof mijn lichaam geen grenzen meer had. Ook de dagen erna voelde ik me meer verbonden met alles en iedereen, meer in het nu. Het is echt een absolute aanrader! En als je de kans krijgt, kruip dan onder die prachtige vleugel :-) 

"Het Canto Ostinato heb ik ervaren als een heel bijzonder concert – jullie omschrijving ‘oorverdovende stilte’ klopt inderdaad. De muziek - bij tijden zacht en verleidend en bij tijden woest en overweldigend werd door mij ontvangen in… stilte! Dus ja, deze muziek ‘doet’ iets met je en ik voel het zelfs nu nog doorwerken. Als of ik twee uur lang in een soort meditatie gezeten heb die mijn linker en rechter hersenhelft voorlopig weer even uitgebalanceerd heeft! Dank aan Eric en Zwaan voor hun geweldige samenspel en aan Gert, Gijs en Boudewijn voor de organisatie. Dit is zeker niet de laatste keer dat ik naar een concert van Divine 9 Music zal gaan!

"Wij waren blij dat we dit evenement [Try-out 4 januari 2013] hebben meegemaakt. De inhoudelijke kant is interessant; begin jaren '90 maakten wij uitgebreid kennis met de Heilige Geometrie en we zien duidelijk de link met deze Divine 9 ontwikkeling. We blijven heel graag op de hoogte! De improvisaties vonden we grappig, aardig, maar werkelijk diep geraakt waren we door het fragment van de Canto Ostinato. Of het mogelijk is weet ik niet, maar de volle 4 uur in deze stemming lijkt mij een transformerende ervaring!

"I attended the Live concert with my partner. We were both deeply moved by the variety of piano pieces played on the Divine 9 tuned piano. We were able to clearly distinguish the sounds and vibrations coming for a regularly tuned Grand Piano and the Divine 9 Grand Piano. My partner described it as the comparison between a beautiful spiraling sinus wave and a squarely hooked block wave. The difference was truly profound. The group was clearly deeply moved and very touched.

"Wij hebben op 4 januari genoten van de Divine 9 Music. De volgende morgen had ik een woord in mijn hoofd en dat was: herprogrammering. Een paar uur later na meditatie, werd er verder over uitgelegd. Herprogrammering van onze cellen, door muziek! Het lichaam heeft een andere frequentie gekregen. De cellen zijn anders ingericht. Het nieuwe is binnen gekomen en heeft het oude verplaatst. Dit alles is in het onderbewustzijn gebeurd. Wij wensen U een groot muzikaal 2013, met, in, onvoorwaardelijke liefde.

Some quotes by people who have met Divine 9 Music since January 2013:

"It felt as if I had meditated for a day."

"We had the company of many more spirits and souls than the 150 ones invited." 

"The Energy literally flew through the room, the music (re)connects me and all present people, spirits and souls."

"The divine 9 music has a full and deep sound, the vibration is tuned to the body frequency and enters the body cells easily, it sounded so logic that this is the way music should be."

"It brought me in a trance that made me experience oneness." 

"I heard in tones that were not even played, as if it was a big orchestra, I could listen for hours and I could hear it even the next day." 

"It resonated deeply with every cell in my body." 

"There was divine entrainment between the piano, its player and the audience." 

"There was a general sense that Divine 9 music could play a role in healing processes, mediation, peace making, group coaching, and other transformational processes." 

"This music opens up space for the old structures to be released and new space to emerge." 

"The piano was accompanied by many entities playing their own instruments." 

"Afterwards we all felt great relief, peace and happiness. It felt like a victory over ourselves." 

"Our collective conclusion was that the Divine 9 Music should be played for larger groups, concert halls, so more people can have this experience and Divine 9 takes its rightful place in the process of the global transformation of our times." 

"The Music of the Spheres has been birthed anew." 

"Reprogramming our cells by music! we have big expectations of this tuning. When is the next and how can we contribute?"

"We see an obvious link between the sacred geometry and the divine 9 music."

“Everything is energy and that's all there is to it. Match the frequency of the reality you want and you cannot help but get that reality. It can be no other way. This is not philosophy. This is physics.”  – Bashar.  Read more...