Sounds of Silence

A European Harmonising Project

"We know what we are, but know not what we may be." - William Shakespeare

What can silence tell us about ourselves? Has the sound frequency of music anything to do with the reality we face? What does it take to become fully harmonized with the citizens of our continents? The new harmonic pianotuning presented by Sounds of Silence, is based on the recently created 12-based 'Krystal' tuning. Experience the amazing sounds brought to you by professional musicians deliberately using two classic Erard grand pianos from around 1870.

Welcome to Sounds of Silence

Jan Vayne legt D9 uit op Radio 1

In dit filmpje op Radio 1 in het programma Dit is de Dag geeft Jan Vayne een leuke en heldere uitleg over wat de stemming inhoudt. De Volkskrant schreef hier een uitgebreid artikel over.

Sound is the medicine of the future.
— Edgar Cayce

Een reactie van een bezoeker: [13 april 2013 - Canto Ostinato in D9]: "Ik wil jullie en natuurlijk de pianisten nog even bedanken voor de prachtige ervaring afgelopen zaterdag op zo'n mooie locatie. Het was een helende reis ! Wat me vooral opviel was het effect van de stilte na het stuk. Twee uur op de cadans van de muziek naar de innerlijke stilte geleid worden, en zodra de muziek stopt is daar plotseling de collectieve focus op de allesomvattende stilte ! Wow, magisch ! Ik had dit moment graag nog een paar minuten langer zo samen beleefd. Want is het niet juiste deze stilte waar het allemaal om draait, waarin de Zijns energie optimaal voelbaar is? Wat mij betreft wel :) Gesproken woorden na afloop zijn overbodig, alles is al gezegd en staat op het kaartje in de envelop (mooi gedaan !). Hoe fijn zou het zijn om deze stilte en de innerlijke beweging zo lang mogelijk te ervaren en op eigen moment de stilte te doorbreken. Nogmaals dank dat jullie deze middag hebben kunnen realiseren. Een kado :)" - Lees meer...

“Everything is energy and that's all there is to it. Match the frequency of the reality you want and you cannot help but get that reality. It can be no other way. This is not philosophy. This is physics.”  – Bashar.  Read more...