Sounds of Silence

A European Harmonising Project

"We know what we are, but know not what we may be." - William Shakespeare

What can silence tell us about ourselves? Has the sound frequency of music anything to do with the reality we face? What does it take to become fully harmonized with the citizens of our continents? The new harmonic pianotuning presented by Sounds of Silence, is based on the recently created 12-based 'Krystal' tuning. Experience the amazing sounds brought to you by professional musicians deliberately using two classic Erard grand pianos from around 1870.

Welcome to Sounds of Silence

La Voce Divina - 2013 - de Divine 9 tour door Nederland

Op 4 januari 2013 gaven we het eerste officiële try-out concert, waarbij de gelijkzwevende stemming werd vergeleken met Divine 9. De Canto Ostinato van Simeon ten Holt bleek een uitstekende compositie om onze tour mee te beginnen. Op 28 maart 2013 begonnen we aan onze tour door Nederland met Zwaan Stam en Eric Langedijk achter de vleugel, een Fazioli 308. Het eerste La Voce Divina concert werd gehouden op 28 maart in het Beauforthuis in Austerlitz. Hier vindt u de website uit 2013 met meer informatie, filmpjes en reacties van het publiek.

La Voce Divina bezocht daarna Renswoude, Haarlem, Zutphen, Den Haag, Utrecht en Zeist. Het laatste concert dat jaar was met Jan Vayne in Rotterdam speciaal georganiseerd door Heart 4 Earth. De Volkskrant publiceerde hierover een groot artikel.

In de negende maand van 2014 komt daar dan het langverwachte vervolg van een stemming die de trilling van harmonie in zich draagt. Mike del Ferro maakte voor het eerst kennis met de nieuwe stemming. We hopen dat u net zo geniet als de vele gasten die u voor gingen.

De ervaring met deze stemming is uniek in de wereld. In Europa bestaat er pas één concertvleugel in deze stemming. Een tweede vleugel staat in Los Angeles, speciaal gestemd door Danilo Cosucci.

“Everything is energy and that's all there is to it. Match the frequency of the reality you want and you cannot help but get that reality. It can be no other way. This is not philosophy. This is physics.”  – Bashar.  Read more...